Modell - Divat

Leggazdagabbjai a modellszakmának

A szépségüket, sikerüket, és vagyonukat nagyon sokan irigylik. Akad köztük, aki nagyon hamar befutott modell lett, de némelyük igazán nehezen jutott el addig a szintig, hogy ma már elmondhassa magáról: dollár milliomos! Vajon kik és mitől a leggazdagabbak a szupermodellek közül? Gisele, az Ipanema arcaként rengeteget tesz a világért!

Az 1. helyezett, 40 millió dollár: ez Gisele Bündchen tulajdonát képezi

A brazil szépség Magyarországon és környékén inkább arról ismert, hogy sokáig ő volt a híres színész Leonardo di Caprio barátnője. Pedig ő az egyik legkiemelkedőbb sztár a divat világában, és nem mellékesen a leggazdagabb. Nem túl hosszú volt a gyerekkora, mivel már tizennégy éves korában indult egy tehetségkutató versenyen, ahol a világdöntőn a negyedik helyen végzett. Mikor tizenhat éves lett az Egyesült Államokba költözött a karrierje érdekében, ahol még az évben a Vogue címlapjára került. Rendkívül nagy sikere volt, szakértők véleménye szerint ő indította el a csinos szépségek trendjét a drogos kinézetűekkel szemben. Már tíz évvel ezelőtt megválasztották a világ legszebbjének Divatcégekkel kötött szerződéseivel, alapozta meg óriási vagyonát, többek közt a Dior és a Louis Vuitton arca volt, majd ezek után megkötötte legjövedelmezőbb megállapodását az Apple céggel. Még azt is megengedhette magának, hogy felbontsa szerződését a Victoria’s Secrettel, mert kevésnek vélte a gázsiját!

A 2. helyezett, 35 millió dollár: Heidi Klum

Heidi általában odafigyelt arra, hogy a munkája arányban legyen a magánéletében, talán ezért ennyire sikeres mindkettőben.
Heidi Klum a szupermodellek királynője. Ezért egyáltalán nem meglepő második helyezése. A modell világban 30 éves korukra már öregnek számító szépségek között a 37 éves, négygyerekes anyuka még most is az egyik legfoglalkoztatottabb sztár. A kislány korában még barna hajú Heidi hamar eldöntötte, hogy modellkedni szeretne, így került tizennyolc évesen egy német tehetségkutató versenyre, amit meg is nyert. Többek között élt Milánóban, Párizsban és Miamiban, azelőtt mielőtt New Yorkban letelepedett. Még az ezredforduló előtt, a Sports Illustrated híres fürdőruha katalógusában szerepelt, ezzel alapozta meg világhírnevét, majd később következett a Victoria’s Secret, amelynek az egyik vezető arca volt. Lehet mondani ez a szerződése emelte a legjobban kereső modellek közé. Új parfümje idén szeptemberben került piacra, amely stílusosan a Shine, vagyis ragyogás nevet kapta.

A 3. helyezett, 15 millió dollár: Kate Moss

Kate az egyik legsikeresebb, és legnagyobb sminkmárka, a Rimmel arca. Talán Kate volt az első, aki Cindy Crawforddal, Naomi Campbellel és Claudia Schifferrel együtt megteremtette a szupermodell státuszt. Viszont az utóbbiakkal ellentétben akkora vagyonra tett szert a korábban alacsonyabb fizetések mellett is, mint a mostani, jól kereső sztárok. Az általános iskola befejezése után ő inkább a karriert választotta, már a középiskolát is nehézkesen végezte el. Azonban ezt, azóta sem bánta meg, mivel óriási vagyonát már tizenéves kora óta gyűjtögeti. De még ettől is több pénze lehetne, ha elkerülte volna a modellek legnagyobb veszélyét, a drogokat. Kate több éven keresztül erősen kokainozott, rontva ezzel megrendelői imázsát. Számos szerződését felbontották az életmódja miatt, mivel ha éppen nem drogozott, részegen partizott. A rendes kerékvágásba való visszatérésében a Dior divatház, és modell barátai segítették. Elég sokáig élt együtt Johnny Depp-pel, viszont szakításuk után egy szerkesztőtől fogant gyermeke, aki 2002-ben született.

A 4. helyezett, 13 millió dollár: Adriana Lima

Adriana talán az egyik legszebb Victoria's Secret modell

Adriana Lima az új generáció leggazdagabbja. Ő is brazil Gisele Bündchenhez hasonlóan, s szintén fiatalon sztár lehetett volna. Apja viszont tizenöt éves korában elrejtette a papírjait, hogy ne hagyhassa el az országot. Elmondása szerint emiatt sohasem veszekedtek, hiszen az apja így boldog volt, ő pedig ennek ellenére is szupermodell lett. Először csak címlaplány volt a legnépszerűbb magazinokban, utána következett számára a kifutó.
Adriana Lima karrierjének szintén a Victoria’s Secret fehérnemű modellkedés volt a legfontosabb állomása. A Maybelline kozmetikai cég a legfőbb munkaadója. Nemritkán szerepel a televízióban: zenei és ismeretterjesztő műsorokban, a divatműsorokról nem is beszélve. Nem számít vékonynak a modellek között, de latinos arcához jobban illenek a kerek formák. Már ő sem szabad préda, nem is olyan rég született meg első gyermeke az NBA kosaras sztár Marko Jaric-tól. A világ sorsát szívén viseli: nemegyszer adományozott vagyonából hazája esőerdőinek megmentésére.

Az 5. helyezett: Doutzen Kroes

Először csupán zsebpénz kiegészítésnek indult a karrierje egy nyári szünet alatt, azonban mára a világ egyik legismertebb modellje. Fiatalon korában Claudia Schiffer karrierjére vágyott, hogy talán majd felfedezik egy szórakozóhelyen és modellszerződést kínálnak neki. Azonban ezt nem tudta kivárni, ezért maga küldte fotóit a legnagyobb ügynökségeknek, akiknek azonnal megtetszett a fiatal holland lány.
Csak húsz éves volt mikor megnyerte a jövő topmodellje verseny holland kiadását. Sikerült neki példaképét váltani a magazinok címlapján és a L’Oreal kozmetikai cég reklámjában. Mostanság a legfoglalkoztatottabb szupermodellek közzé tartozik, többek közt a Gucci, a Tommy Hilfiger és a Dolce & Gabbana arca, s nem túl meglepő, hogy ő is tagja a Victoria’s Secret szexi angyalainak. Kedveli a rap-et, valamint a diszkózenét, párt is ez alapján választott. Hazájában akkora sztár, hogy már 22 évesen viaszfigurát kapott az amszterdami Madame Tussauds Múzeumban.