Modell - Divat

A modellszakma veszélyei - A legdurvább esések a kifutón

A 2012-2013-as őszi-téli trendeket bemutató divathetek már nagyban zajlanak városonként több száz bemutatóval. Voltak bukdácsolások, azonban eddig csak egyetlen kifutómodell bukott egy New York-i bemutatón. Viszont a divattörténelemben történt már néhány súlyos, ugyanakkor néhány nagyon vicces esés is a kifutón.

1. Denis Basso 2012-2013 ősz-tél. Ez év első divathetén Denis Basso kifutóján történt a felsorolásban szereplő többi eséshez viszonyítva aprócska baleset. Egy csodálatosan szép, V-kivágású, narancssárga estélyi ruhát viselő modell folyamatosan rálépett a hosszú ruha elejére. Azoknak, akiknek már volt része hasonlóban, pontosan tudják, hogy ez látványos esést is tud produkálni. A modell ebben az esetben egy letérdeléssel megúszta.

2. Versace 2012 tavasz-nyár. Még ha valaki a világ 12. legkeresettebb modellje is, akkor sem lehet biztos benne, hogy elkerüli a kisebb nagyobb eséseket. A cseresznyeajkú Lindsey Wixson múlt évben a Versace bemutatón térdelt egy nagyot, mikor a cipője beleakadt a ruhába.

3. Naomi Campbell jótékonysági divatbemutatója 2010. február. Agyness Deyn több évvel ezelőtt az egyik legkeresettebb szupermodell volt, aki számos divatbemutatót, divatanyagot valamint címlapot tudhat a háta mögött. Viszont egy ilyen profival is megtörténik, hogy bukik a kifutón egyszer, na de hogy egymás követően kétszer esik térdre? Profizmus ide vagy oda, a Burberry cipő láttán nem lehet csodálkozni semmin. Még azon sem, hogy végén megszabadult a bűnös szandáloktól és mezítláb sétált végig a kifutón.

4. Hervé Leger by Max Azria 2009-2010 ősz-tél. Már évek óta a francia divattervező az amerikai Max Azria ház vezető tervezője. A 2009-es őszi bemutatón sikerült olyan magas sarkú, magasított talpú szandálokat terveznie, amelyek két modellen is kifogtak. A két pórul járt modell Monika Jagaciak és Karolin Wolter volt.

5. Zac Posen 2008-2009 ősz-tél. Az énekesnőként, valamint kabarétáncosként is jegyzett Karen Elson mostanság a világ 11. legkeresettebb modellje a models.com listája szerint. 2008-ban a Zac Posen bemutató fináléjában, látványosat bukott egy hófehér, habos ruhában, amelyet kacagással nyugtázott. A buktát követően egy másik modell felsegítette, ő pedig bájos mosollyal vonult végig a kifutón.

6. MAX Factor Salutes Hollywood Fashion Show 2007. március. Carmen Electra végül is nem modell, neki még engedélyezett az, hogy essen egy nagyot a kifutón. Viszont arra senki nem volt felkészülve, hogy miután a szexbomba magabiztos vonulás közben fenékre esett a kifutón, az ő segítségére igyekvő következő modell is hatalmasat esik.

7. Chloé 2006-2007 ősz-tél. Jessica Stam az elbűvölő, jeges tekintetű kanadai szupermodell egyenesen a homlokára esett a Chloé divatház évekkel ezelőtti bemutatóján. Szerencsére mindez ellenére továbbra is ott pózolhatott a Vogue vagy a W magazin címlapjain.

8. Vivienne Westwood 2007 tavasz-nyár. Kamila W. egymást követően kétszer vesztette el az egyensúlyát az angol tervezőnő bemutatóján. Először térdre esett, aztán amikor feltápászkodva továbbsétált, tudatni akarta mindenkivel, hogy ő tud járni. A hevesebb, magabiztosabb léptek, valamint a nagy kilengésű csípőmozgás viszont a világ egyik legérdekesebb egyensúlyvesztéséhez vezettek. Hiába sajnáljuk szegényt a baki miatt, ezt a manővert nagyon nehéz nevetés nélkül megállni. Azonban nem csak nekünk. Az NBC híradósai szintén nem tudták magukba fojtani a röhögő görcsöt.

9. Oscar de la Renta 2004-2005 ősz-tél. Egy már több évvel ezelőtti bemutatón nem ruhába, hanem egy habos nadrágba akadt bele Tiiu Kuik cipője. Ennek eredmény egy olyan hasraesés, amelyből alig bírt felállni, szegény!

10. Vivienne Westwood 1993-1994 ősz-tél. Minden idők talán legemlékezetesebb esése ahhoz az időhöz köthető, amikor a modellek még a színészeknél is nagyobb sztárok voltak. Vivienne Westwood az angol divattervező egyik legmeghatározóbb kollekcióján esett fenékre Naomi Campbell. Az esés oka az Anglomania kollekcióhoz tervezett majdnem 23 centiméter magas „Ghillie” cipő. Állítólag a szupermodell megtartott egy párt ebből a cipőből, amelyet ajtótámaszként hasznosította londoni lakásában.